0

Alumnivereniging HRM – meerwaarde door jouw bijdrage

Alumnus, oud-student, hoe het dan ook het heet, al weer sinds 1993 bestaat de Alumnivereniging HRM (voorheen Oud-studenten-vereniging Personeel & Arbeid). Het bestuur heeft in voortdurend wisselende samenstelling veel werk verricht om een platform te bieden aan alumni. Sommige jaren met meerdere activiteiten en workshops, in andere jaren met alleen een reunie, die later werd gehouden als jaarlijkse alumni HRM meeting.

Onze nieuwe 2015 Alumni HRM website geeft het goed weer wat we op dit moment en voor de toekomst voor de alumni willen betekenen. Neem je als uitgangspunt dat de alumnus onze klant is, wat vraagt of zoekt de klant dan of wat kan hij bij ons vinden? Tegenwoordig draait het niet alleen meer om klanten, het juiste kernwoord is dat het draait om je stakeholders. Oftewel: Wie hebben er allemaal belang bij een goed functionerend alumni-programma?

Het antwoord op die vraag is niet eenduidig. Denk uiteraard aan oud-studenten (zowel als werkgever, werknemer of als werkzoekende) maar ook de opleiding HRM van de Hogeschool Rotterdam zelf. Een goed opgezet en uitgevoerd alumni-beleid biedt hen ook vele voordelen. Het gaat om duurzaam contact tussen de opleiding en het werkveld, afstemming van onderdelen van het curriculum (wat willen bedrijven dat studenten moeten kunnen als ze straks klaar zijn met de opleiding), en (sorry voor de automotive-term, ik kom oorspronkelijk uit de mobiliteitsbranche) een stuk aftersales.

In een tijd waarin we het allen druk hebben of ons druk maken, moet een alumni-programma meerwaarde bieden en iets zijn waar je zinvol je tijd aan wilt besteden. Meerwaarde in de vorm waarin als voorbeeld jouw bedrijf een stage-plek kan bieden aan een HRM-er in opleiding, zinvol doordat jijzelf kunt groeien als persoon door bijvoorbeeld een afstudeerscriptie mede te beoordelen. En zinvol in de zin van: wat te denken van de invloed die je kunt uitoefenen op het curriculum van de HRM opleiding?
Kijk nog eens goed hier rond op onze nieuwe website, blader door de artikelen en bekijk de agenda en geef commentaar waar dat kan. Onder de knop ‘ideeën/prikbord’ staan we voor alle suggesties open. Jouw mening als alumnus HRM telt zeker! Zien we jou gauw op een volgend event?

Tot dan!

Erik Oorebeek
voorzitter bestuur Alumni HRM Hogeschool Rotterdam

jolkajacobs • 1 april 2015


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>